Світ

У Новоросійську заявили про атаку морських дронів

У Новоросійську заявили про атаку морських дронів

У Новоросійську морська тривога

У місті лунає сирена. Місцева влада закликає населення не виходити на берег, не стояти біля вікон у будинках на першій береговій лінії.

У російському Новоросійську, що на Чорному морі у Краснодарському краї, у ніч проти четверга, 5 вересня, оголошено тривогу у зв’язку з загрозою атаки українських морських дронів. Про це заявив мер Новоросійська Андрій Кравченко.

Він закликав мешканців міста не виходити на берег, не стояти біля вікон у будинках на першій береговій лінії, не знімати та не викладати відео атаки.

Тим часом український військовий журналіст Андрій Цаплієнко нагадує, що у порт Новоросійська Росія перевела частину Чорноморського флоту.

“Але, головне, Новоросійськ є ключовим російським портом, з якого йде доставка нафтопродуктів за кордон”, – зазначає Цаплієнко.

За його даними, в Україні є три типи безекіпажних катерів, тобто, морських дронів, які можуть дістатися Новоросійська: Маґура V5 ГУР, а також два безпілотники СБУ: Sea Baby та Козак Мамай.

Нагадаємо, у Новоросійську, де після втечі з Криму розташована військово-морська база Чорноморського флоту РФ, і раніше заявляли про атаку безекіпажних катерів. Зокрема це було на початку липня.

А у травні повітряні дрони уразили щонайменше дві нафтобази і два термінали у Новоросійську.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + four =

Back to top button