Україна

Росія хоче розширити мобілізаційний ресурс за рахунок дітей на ТОТ – ЦНС


Росія хоче розширити мобілізаційний ресурс за рахунок дітей на ТОТ - ЦНС

Російські окупанти продовжують політику стосовно мілітаризації дітей на тимчасово окупованих територіях України.

Росіяни мають намір розширити свій мобілізаційний ресурс залучивши дітей на тимчасово окупованих українських територіях до військового навчання. Про це у вівторок, 3 вересня,  повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Вказується, що у закладах середньої освіти додані так звані “освітні програми”, які спрямовані на подальше розширення мобілізаційного ресурсу для Росії. Крім того, починаючи з нового навчального року, в середніх навчальних закладах ворог запровадив нову дисципліну – “Основи безпеки та захисту вітчизни”.

В рамках нової дисципліни, російські загарбники навчатимуть школярів основним алгоритмам вогневої, тактичної, медичної та інших дисциплін бойової підготовки. Додатково будуть організовані і практичні заняття.

За даними інформаційного ресурсу, цей предмет викладатимуть спеціально підготовлені викладачі, яких завезли з РФ і які пройшли навчання за додатковою програмою підвищення кваліфікації.

“Таким чином, ворог намагається розширювати свій мобілізаційний ресурс для ЗС РФ”, – резюмує ЦНС.

Російські окупанти під виглядом навчання патріотизму продовжують масштабну кампанію з вербування молоді на окупованих територіях України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button