Світ

В США сказали, чи вплине удар по Полтаві на рішення щодо ударів вглиб РФ

В США сказали, чи вплине удар по Полтаві на рішення щодо ударів вглиб РФ

Фото: facebook.com/p/Patrick-S-Ryder

Речник Міноборони США генерал Патрік Райдер

Росіяни вдарили двома балістичними ракетами по Полтаві частково зруйнував будівлю Інституту зв’язку, лікарню і кілька будинків. Понад 50 людей загинуло, 271 людина постраждала.

Російський ракетний удар по Полтаві не змінив політику Сполучених Штатів щодо надання Україні можливостей і дозволу на удари вглиб території РФ. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив речник Міноборони США генерал Патрік Райдер, пише Укрінформ.

Так, відповідаючи на запитання журналістів, чи не підштовхнув останній ракетний удар РФ по Полтаві керівництво США до рішення про надання Україні можливостей завдавати ударів по РФ з далекобійної зброї, Райдер сказав: “Щодо нашої політики стосовно ударів по цілях в Росії на далекі відстані. Я не маю наразі жодних оголошень щодо будь-яких змін у нашій політиці”.

Водночас він запевнив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами продовжать забезпечувати Україну протиповітряними засобами.

Нагадаємо, 3 вересня росіяни атакували Полтаву, попередньо, двома балістичними ракетами Іскандер-М. Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню. Частково зруйновано одну із будівель Інституту зв’язку, лікарню та прилеглі будинки.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =

Back to top button