Україна

Трюдо відреагував на ворожий удар по Полтаві


Трюдо відреагував на ворожий удар по Полтаві

Під час розмови з главою уряду Канади, Зеленський закликав Трюдо сприяти наданню дозволу Україні на використання західної зброї для ударів по військових об’єктах на території країни-агресора.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єром Канади Джастіном Трюдо у вівторок, поінформувавши про рятувальну операцію після російського обстрілу Полтави. Про це він повідомив у Телеграм у вівторок, 3 вересня.

Прем’єр-міністр Канади висловив співчуття родинам загиблих і всьому українському народові.

Сторони також обговорили продовження оборонної співпраці між двома країнами. Глава держави розповів про нинішні потреби наших Сил оборони, серед яких додаткові системи ППО та броньована техніка.

Окремо зупинилися на спільній роботі в межах коаліції дронів та на реалізації двосторонньої безпекової угоди, підписаної 24 лютого поточного року.

Також президент закликав Трюдо сприяти наданню дозволу Україні на використання західної зброї для ударів по військових об’єктах на території країни-агресора.

“Наприкінці обговорили підготовку тематичної конференції за пунктом Формули миру “Звільнення полонених та депортованих осіб”, що має відбутися в Канаді”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні росіяни влучили ракетами по території Полтавського військового інституту звʼязку і сусідньої з ним лікарні. У Міноборони зазначили, що часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що люди не встигли перейти в укриття.

Раніше перша леді Олена Зеленська повідомила про 47 загиблих та 206 поранених.

У Полтавській області із 4 вересня розпочнеться триденна жалоба після російського удару.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + one =

Back to top button