Цікаве

Лікар розкрив 3 неочевидні причини ожиріння

Причини зайвої ваги не завжди криються у неправильному способі життя та фізичних хворобах. Вони можуть торкатися і психоемоційний стан людини, і певні переконання. Так, психотравми, невдоволення зовнішністю та данина традиціям нерідко призводять до ожиріння, заявив лікар-психотерапевт.

За його словами, ця низка неочевидних причин може схиляти людину до імпульсивного переїдання та ненажерливості. Намагаючись позбутися якогось емоційного болю або невдоволення, деякі люди починають ці проблеми заїдати. І їм справді стає легше, але ненадовго.

“У моїй практиці було кілька випадків, коли жінки приходили з бажанням позбутися ожиріння. Вони набирали вагу від 60 кілограмів і більше. До імпульсивного переїдання, яке призвело їх до ожиріння, їх схилив нестерпний біль через смерть дитини чи іншого родича. Пацієнтки починали себе звинувачувати в тому, що трапилося, а біль заїдали”, – пояснив психотерапевт.

Ще одна причина може здатися суперечливою, але реально існує. Це незадоволення своїм зовнішнім виглядом. Якщо людина пов’язує проблеми в особистому житті із зовнішністю, вважає себе непривабливою, то вона починає почуватися покинутою, а біль від цього – заїдати. У момент пережовування їжі він трохи заспокоюється завдяки стимуляції парасимпатичної системи. Проте стан спокою триває недовго, тому доводиться знову їсти, пояснив лікар.

Третя причина ожиріння, за словами лікаря, пов’язана з радянськими переконаннями, що з’їсти потрібно все до кінця, а іноді й на користь, або з лояльністю людини до таких підвалин у сім’ї. Так, до переїдання може підштовхувати “далекий голос 40-х років”, коли люди при доступі до продуктів намагалися їсти досхочу. Дітям, котрі живуть із такими батьками, іноді доводиться погоджуватися з подібним баченням родичів.

У цих трьох випадках необхідно не просто почати займатися спортом, а й попрацювати з мисленням із фахівцями. Важливо отримувати новий позитивний досвід та позбавлятися болю іншими способами, зазначив лікар.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button