Світ

Син Кадирова побив підозрюваного у СІЗО

Син Кадирова побив підозрюваного у СІЗО

Фото: instagram.com/adam_benoevsky_k13

Рамзан Кадиров із сином Адамом

На скандал відреагувала омбудсмен Росії Тетяна Москалькова. Вона пообіцяла розібратися в ситуації.


Заарештований за спалення Корану в російському Волгограді Микита Журавель заявив про побиття його в СІЗО Грозного 15-річним сином глави Чечні Адамом Кадировим. Про це 16 серпня повідомила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в Telegram.

 

“До мене надійшло звернення обвинуваченого Микити Журавеля, який утримується в СІЗО в Грозному. Він стверджує, що під час відвідування в слідчому ізоляторі його побив син глави Чеченської Республіки Адам Кадиров”, – написала вона.

 

За словами Москалькової, вона вже звернулася до чеченського омбудсмена Мансура Солтаєва з проханням перевірити цю інформацію. “Особливо просила звернути увагу на медичний огляд побоїв і показання свідків”, – зазначила омбудсмен.

Солтаєв повідомив, що вже поспілкувався з затриманим – і той розповів, що зустрічався з Рамзаном Кадировим, а коли глава Чечні вийшов з камери, його побив його син Адам Кадиров.

 

“Нібито бив по руках і ногах. Я думаю, органи займатимуться. У Чеченській Республіці права людей, як ми знаємо, шанують на найвищому рівні. Тому ніхто не може бути підданий катуванням і побиттю. І за кожним фактом буде проведено конкретну перевірку. Результати будуть по закінченню”, – заявив він.

 

Коментарів від Рамзана Кадирова або його сім’ї з цього приводу не було.

У травні житель Волгограда спалив Коран поруч з однією з міських мечетей. Процес він зняв на відео, яке потім з’явилося в соцмережах. Молодика затримали силовики, його звинуватили в образі релігійних почуттів віруючих. Пізніше Слідчий комітет РФ передав цю кримінальну справу до Чечні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button