Україна

Фіктивний шлюб з жінкою-інвалідом: викрито схему для ухилянтів


Фіктивний шлюб з жінкою-інвалідом: викрито схему для ухилянтів

Підозрювана самостійно приїжджала до “клієнтів” для оформлення “шлюбу” за місцем їх проживання. Така “послуга” коштувала 5000 доларів.

Жінка з інвалідністю організувала схему укладання фіктивного шлюбу з чоловіками для уникнення ними мобілізації з виїздом за кордон. Про це 2 вересня повідомила Харківська обласна прокуратура.

Зазначається, що 29-річній фігурантці оголосили про підозру в організації та сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів.

За даними слідства, мешканка села Андрушівка Вінницької області, яка має другу групу інвалідності, розміщувала оголошення в групі у соцмережі Facebookз метою укладання фіктивного шлюбу з чоловіками для уникнення ними мобілізації з подальшим виїздом за кордон. Підозрювана самостійно приїжджала з Вінниччини до “клієнтів” для оформлення “шлюбу” за місцем їх проживання. За таку “послугу” фігурантка оголошувала ухилянтам суму у розмірі 5000 доларів.

Правоохоронці викрили жінку у Харкові після укладення фіктивного шлюбу з черговим “клієнтом”.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Чернівецькій області правоохоронці викрили злочинну групу, яка заробила на схемі виїзду військовозобов’язаних чоловіків майже три мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що на Одещині посадовці Міграційної служби організували “схему” для ухилянтів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 12 =

Back to top button