Україна

Катастрофа F-16: у США не вірять у версію “дружнього вогню”


Катастрофа F-16: у США не вірять у версію дружнього вогню

Американські та українські слідчі розглядають інші версії того, що сталося, зокрема технічну несправність та помилку пілота.

У Пентагоні вважають малоймовірним, що винищувач F-16, який нещодавно розбився в Україні, був збитий дружнім вогнем. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на двох високопоставлених військових чиновника США.
 
Вони зазначили, що американські та українські слідчі розглядають інші версії того, що сталося, зокрема технічну несправність та помилку пілота.
 
Зазначається, що F-16 зазнав аварії під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії 26 серпня. Генштаб Збройних сил України (ЗСУ) повідомив, що американські винищувачі задіяли у відбитті удару разом із підрозділами зенітно-ракетних військ. Під час виходу на наступну мету з одним із літаків було втрачено зв’язок. Як з’ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, керував ним льотчик Олександр Месь загинув.
 
Він був у числі приблизно дюжини льотчиків, навчених управляти F-16 у бойових умовах. У день трагедії Месь встиг збити три російські крилаті ракети і один ударний безпілотник, мчав на перехоплення ще однієї мети, коли наземний контроль втратив зв’язок з його літаком. Згодом з’ясувалося, що літак зазнав аварії, льотчик загинув.
 
Пізніше ЗМІ повідомляли, що слідство розглядає “дружній вогонь” українського ППО як одну з можливих причин катастрофи винищувача F-16.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − thirteen =

Back to top button