Світ

З’їзд Демпартії не допоміг Гарріс збільшити відрив від Трампа – ЗМІ

З їзд Демпартії не допоміг Гарріс збільшити відрив від Трампа - ЗМІ

Гарріс має мінімальну перевагу над Трампом

За останніми даними, віцепрезидентка випереджає свого опонента від республіканців на чотири – шість відсотків.

Після з’їзду Демократичної партії США кандидат у президенти від демократів Камала Гарріс, як і раніше, лише на кілька пунктів випереджає свого опонента Дональда Трампа. Про це у неділю, 1 вересня, повідомляє The Hill.

Видання посилається на оприлюднені в неділю, 1 вересня, результати нового опитування ABC News/Ipsos.

Згідно з ними, Гарріс випереджає Трампа на чотири відсотки – 50% проти 46% серед усіх дорослих і зареєстрованих виборців. Водночас, щодо ймовірних виборців, то Гарріс випереджає Трампа з різницею 52% до 46%.

Натомість, зазначили соціологи, Гарріс збільшила гендерний розрив. Віцепрезидентка випередила Трампа на 13 пунктів серед жінок – 54% до 41%, тоді як Трамп випередив на п’ять пунктів серед чоловіків – 51% до 46%. До з’їзду Гарріс випереджала Трампа на 6 пунктів серед жінок.

Віце-президентка також мала кращі показники електорату в оцінці виборчої кампанії. Згідно з опитуванням, 56% американців заявили, що вона відмінно або добре провела свою кампанію. Близько 41% сказали те ж саме про Трампа, в той час як більшість мали більш негативну думку про кампанію.

Водночас, Трамп випередив Гарріс на 8 пунктів за рівнем довіри у ключових питаннях, зокрема економіку та інфляцію. Також він випередив Гарріс на 9 пунктів у темі врегулювання ситуації на кордоні США та Мексики.

За даними опитування, люди вважають віцепрезиденку більш надійною за Трампа, коли йдеться про захист американської демократії та призначень до Верховного суду.

“Це опитування слідує за низкою інших опитувань, які показують, що Гарріс тримається з мінімальною перевагою над Трампом, який здебільшого відкидає зростання підтримки віцепрезидентки”, – пише The Hill.

Опитування ABC News/Ipsos проводилося 23-27 серпня і включало 2496 завершених інтерв’ю. Похибка вибірки становить плюс-мінус 2,1 відсоткових пункти за 95-відсоткового рівня довіри.

Соціологи відзначили, що ці результати подібні й статистично не відрізняються від попереднього опитування, проведеного у серпні. Згідно з проведеним напередодні з’їзду опитуванням ABC News/Washington Post/Ipsos, Гарріс мала 49% підтримки серед зареєстрованих виборців, тоді як Трамп – 45%.

Раніше повідомлялося, що Гарріс лідирує чи йде поруч із Трампом у кожному із семи ключових штатів. 

Нагадаємо, з’їзд Демократичної партії США 20 серпня офіційно затвердив віцепрезидентку Камалу Гарріс своєю кандидаткою на посаду президента на майбутніх виборах у листопаді.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button