Світ

Німеччина уперше з 2021 року вислала афганців на батьківщину

Німеччина уперше з 2021 року вислала афганців на батьківщину

Фото: Unsplash

Німеччина депортувала громадян Афганістану на батьківщину

Перед польотом кожен депортований отримав 1000 євро на руки. На борту літака перебував лікар.

Німеччина 30 серпня депортувала громадян Афганістану на батьківщину – вперше з 2021 року, коли ісламістський радикальний рух “Талібан” після виведення військ США знову захопив владу.

Про це у суботу, 31 серпня, повідомляє німецький суспільний мовник.

 

 

Як зазначили у Берліні, йдеться про засуджених злочинців, які “не мають права залишатися в Німеччині”.

 

“В останні місяці федеральний уряд докладає великих зусиль для відновлення повернень у таких випадках і надає підтримку відповідальним федеральним землям на цьому напрямі”, – сказав представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт.

Він зауважив, що зацікавленість Німеччини у безпеці явно переважує “необхідність захисту особистості в ситуації, коли йдеться про злочинців та небезпечних осіб”.

Як дізналися журналісти, перед польотом кожен депортований отримав 1000 євро на руки. На борту знаходився лікар. Депортація готувалася два місяці. Приблизна кількість депортованих – 28 чоловіків.

Швеція депортувала в Білорусь двох людей, що брали участь в протестах проти фальсифікації виборів 2020 року. Одного з них зараз же заарештували. 

Німецька поліція на кордоні ФРН та Польщі поблизу Франкфурта-на-Одері вибірково зупинила легковий автомобіль із польськими номерами. Правоохоронці виявили в машині українську сім’ю без відповідних документів. Громадян України доставили до відділення поліції та відкрили проти них розслідування про незаконне проникнення та перебування на території ФРН. Всіх вісьмох депортували назад у Польщу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + 13 =

Back to top button