Україна

ЄС підготує додатково 15 тисяч бійців ЗСУ


ЄС підготує додатково 15 тисяч бійців ЗСУ

В Євросоюзі заявили, що у цьому році доведуть загальну кількість підготовлених ЄС українських бійців до 75 тисяч.

Євросоюз у цьому році на 15 тисяч осіб збільшить тисяч кількість українських військових, які пройдуть навчання у межах допоміжної місії ЄС для України. Про це домовилися учасники неформального засідання Ради міністрів ЄС з питань оборони, заявив на пресконференції у п’ятницю, 30 серпня, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Таким чином загальна кількість підготовлених ЄС бійців становитиме 75 тисяч.

“Щодо нашої військової допоміжної місії EUMAM – це був великий успіх. Це найуспішніша тренувальна місія, яку будь-коли здійснював ЄС. Вона дозволила забезпечити тренування 60 тисяч (військовослужбовців). Сьогодні міністри погодилися збільшити мету для підготовки 75 тисяч, тобто мати ще 15 тисяч (підготовлених військових – ред.) до кінця року. Це також добра новина. Ми готові робити більше, і Україна просить про це”, – сказав Боррель.

Він зауважив, що ЄС прагне зробити тренувальну місію максимально “прагматичною” та якомога більше спростити доступ до неї для українських військовослужбовців. Водночас ЄС планує ширше залучення до тренувань українських інструкторів та має намір забезпечити потужну координацію діяльності місії як з Україною, так і з НАТО.

Зокрема Боррель повідомив про рішення створити невеликий координаційний центр у Києві, який має на меті підвищити ефективність роботи.

Нагадаємо, Боррель також повідомив, що Євросоюз поставив Україні близько 700 тисяч артилерійських снарядів калібру 155-мм із обіцяного 1 млн.

Боррель пояснив, чому треба дозволити Україні бити по РФ зброєю Заходу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × two =

Back to top button