Світ

“Запальні пристрої в посилках”: в Німеччині заявили про російські диверсії


Німецькі силові структури попередили, що невідомі відправляють через служби доставки вантажів “нетрадиційні запальні пристрої”.

Німецькі силові структури попередили про “нетрадиційні запальні пристрої”, які невідомі відправляють через служби доставки вантажів. Такі дії можуть бути російською диверсією. Про це свідчить попередження, яке опинилося в розпорядженні dpa.

Зокрема, з’явилась інформацію про “кілька посилок, відправлених приватними особами з різних місць Європи, які спалахнули на шляху до адресатів у кількох європейських країнах”.

Попередження пов’язане з інцидентом у Лейпцигу, де у липні сталася пожежа в логістичному центрі DHL при аеропорту. Пожежу спричинив спалах посилки, що прибула з країн Балтії. Вогонь перекинувся на контейнер.

В німецьких силових структурах вважають, що це була не випадкова пожежа і передбачають можливий зв’язок із російською диверсією. Розслідуванням зайнялася Федеральна прокуратура у Карлсруе.

DHL повідомляє, що відомо про як мінімум два подібні інциденти. У підозрілих посилках містилися електронні пристрої та ємності з рідинами.

Витрати на відправлення цих посилок часто “значно перевищували вартість товарів, що перебувають у них”.

Російська диверсійна та шпигунська діяльність у Німеччині значно активізувалася протягом останніх місяців. Федеральна служба захисту конституції (BfV) неодноразово попереджала про російські диверсії, а 27 червня було опубліковано черговий сигнал безпеки, адресований підприємствам.

Нагадаємо, казарми Бундесверу в німецькому Кельн-Вані повністю опечатали: правоохоронці розслідують можливу диверсію.

НАТО підозрює Росію у підготовці диверсії на авіабазі у Німеччині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 10 =

Back to top button