Україна

Поліцейські України та Польщі ліквідували наркокартель


Поліцейські України та Польщі ліквідували наркокартель

Вилучено партію метадону у кількості, яка дорівнює смертельним дозам для майже 4 млн людей.

Правоохоронці України і Польщі масштабну операцію з ліквідації місць виробництва синтетичних наркотиків. Про це повідомила Нацполіція у п’ятницю, 30 серпня.

“У межах операції поліцейські ліквідували найбільшу лабораторію синтетичних опіоїдів на території Польщі, де виробляли метадон у кристалічній формі, а також вісім мульти-лабораторій на території України та Польщі, де синтетичні катинони (мефедрон і Альфа-PVP) вироблялися разом з метадоном”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисники збували “готовий” товар на території країн ЄС та України через приватні логістичні компанії, методом із “рук в руки” та “мастеркладами”.

Загалом було проведено обшуки на 38 об’єктах на території Польщі та України, де виробляли або зберігали контрольовані речовини, їх прекурсори, хімічні речовини та обладнання для виробництва.

Усього вилучено 195 кг метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює 4 млн смертельних доз, а також 153 кг Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, дві тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів.

Орієнтовна вартість вилучених наркотиків, психотропів та прекурсорів за цінами “чорного” ринку становить понад 600 млн гривень, що еквівалентно $15 млн.

Затримано сім членів картелю на чолі з організатором. Всі вони перебувають під арештом за рішенням суду. П’ятьом особам повідомили про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч.3 ст.307 КК України). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше в Україні знешкодили міжнародний наркосиндикат. Зловмисники щомісяця виробляли та збували до 100 кг важких психотропів.

У Києві викрито масштабну нарколабораторію: вилучено 68 кг Альфа PVP

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button