Події

Затримано «крота», який зливав російській розвідці дані про ЗСУ у Харкові для по…

Затримано «крота», який зливав російській розвідці дані про ЗСУ у Харкові для послаблення оборони обласного центру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 48-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний — майстер лісу Південного лісництва ДП «Харківська науково-дослідна станція» у липні 2024 року через Telegram почав спілкуватись з представником гу гш зс рф. Від нього отримав завдання про збір та передачу інформації про Сили оборони на Харківщині.

Чоловік погодився на пропозицію працівника російської розвідки, за що куратор пообіцяв йому гроші.

Підозрюваний пішки обходив Харків та фіксував позиції українських військових та техніки. Обласним центром він не обмежився: випитував у своєї матері, яка проживає у с. Руські Тишки неподалік Харкова, інформацію про дислокації ЗСУ та загальну обстановку у населеному пункті. Надалі фото та текстові дані він надсилав представнику рф.

Ці відомості були необхідні ворогу для нанесення по українських позиціях прицільних атак ракетами, безпілотниками, авіабомбами та ударів з РСЗВ для послаблення оборони Харкова.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Харкові. Гроші за роботу на ворога фігурант так і не отримав.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави строком на 60 діб — до 24 жовтня 2024 року включно.

Досудове розслідування – другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР у м. Полтаві. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 9 =

Back to top button