Світ

США продадуть установки Patriot для Нідерландів

США продадуть установки Patriot для Нідерландів

Фото: Бундесвер

Нідерланди замовили дві пускові установки Patriot

Орієнтовна вартість замовлення становить 224 млн доларів. До нього увійдуть запчастини, навчання і матеріально-технічний пакет.

Державний департамент США ухвалив рішення про можливий продаж Нідерландам нових і модернізованих пускових установок M903 для ЗРК Patriot та супутнього обладнання. Про це напередодні повідомило Агентство зі співпраці у сфері оборони і безпеки США.

Вказано, що уряд Нідерландів звернувся з проханням придбати дві нові пускові установки Patriot M903, а також обладнання і послуги для модернізації наявних M901 до конфігурації M903 LS.

Орієнтовна вартість замовлення становить 224 млн доларів. До нього увійдуть також запчастини, навчання, програмне забепечення і матеріально-технічний пакет.

“Запропонований продаж покращить спроможність протиракетної оборони Нідерландів протистояти нинішнім і майбутнім ворожим загрозам. Нідерланди використовуватимуть розширений потенціал для зміцнення внутрішньої оборони, стримування регіональних загроз і надання прямої підтримки зусиллям коаліції та співпраці у сфері безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Відомство уже надало необхідний сертифікат, повідомивши Конгрес США про можливий продаж.

Раніше стало відомо, що США продадуть Норвегії ракети на 405 млн доларів. Вони будуть використовуватися норвезькою передовою ракетною системою “земля-повітря” NASAMS для наземної протиповітряної оборони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 7 =

Back to top button