Світ

Постачання Україні снарядів відбувається за планом – Прага

Постачання Україні снарядів відбувається за планом - Прага

Фото: AP/Virginia Mayo

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський (другий з правого боку)

Завдяки ініціативі забезпечення ВСУ боєприпасами Україна отримає 100 тисяч снарядів протягом липня-серпня. До кінця року в Україну може бути доставлено лише 500 тисяч одиниць великокаліберних боєприпасів.

Чехія виконує свої обіцянки у рамках ініціативи щодо передачі Силам оборони України боєприпасів і постачання снарядів українським військовослужбовцям бою відбуваються відповідно до контрактів. Про це у четвер, 29 серпня, сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, пишуть Ceske Noviny.

“Поставки українській армії артилерійських снарядів, закуплених союзниками в рамках чеської ініціативи, відбуваються за встановленим планом”, – сказав він. 

Водночас міністр зазначив, що ситуація із передачею Україні систем ППО залишається складною, бо їх мало.

“Тут ситуація складна, тому що систем протиповітряної оборони мало, і кожен не поспішає віддавати їх, тому що потрібно мати можливість захищати і свій власний повітряний простір”, – заявив глава МЗС Чехії.

Подальша підтримка України залишається головним завданням для зовнішньої та безпекової політики Чехії.

Чехія тепер має доступ до ще одного важливого джерела коштів, з яких фінансуватиме постачання вкрай необхідних Україні боєприпасів великого калібру. Мова про прибутки від заморожених у країнах ЄС статків Центробанку Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − 6 =

Back to top button