Україна

Нардепа Дмитрука оголосили у міжнародний розшук


Нардепа Дмитрука оголосили у міжнародний розшук

25 серпня Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, який брав участь у нападах на громадян.

ДБР оголосилоу міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата.Про це інформує пресслужба ДБР у четвер, 29 серпня.

Нагадаємо, 25 серпня Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, який брав участь у нападах на громадян.

Під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу. Обранець умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку – в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Нардеп підозрюється:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

Дмитрук брав участь у пропагандистському фільмі блогера, підозрюваного у держзраді, Анатолія Шарія про події 2 травня 2014 року в Одесі, виправдовуючи агресію озброєних та проросійськи налаштованих громадян, котрі хотіли захопити владу в місті. 9 травня 2020 року депутат брав участь в організованому “Партією Шарія” автопробігу.

25 серпня ЗМІ повідомляли, що нардеп Дмитрук втік до Молдови. Напередодні Дмитрук у своєму Телеграм-каналі стверджував, буцімто йому готують підозру. Проросійський депутат назвав це “спробою позбавити його вести політичну діяльність”. Також він поскаржився, що, мовляв, за нього “взялися спецслужби”.

Нагадаємо, у Києві народний депутат Артем Дмитрук побив перехожого, який зробив йому зауваження.

Восени 2021 року Дмитрука офіційно виключили з фракції Слуга народу. У січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міської ради.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 8 =

Back to top button