Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️«Героїчна оборона тюрми» та «розстріляна прибиральниця»: нові фе…

#ЦПД_пояснює:

⚡️«Героїчна оборона тюрми» та «розстріляна прибиральниця»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Зґвалтування та викрадення цивільних». роспропагандисти вперше за час «курської операції» вдалися до звинувачень на адресу українських військових у сексуальному насильстві щодо цивільних. Цю дезінформацію озвучив зрадник з окупованої Луганщини та співробітник мзс рф родіон мірошник. Він також заявив про нібито факти викрадення мирних жителів курщини.

▫️ «Крадений ноутбук». росіяни вигадують чергові фейки, намагаючись надати своїй брехні про «мародерство ЗСУ у курській області» більшої правдоподібності. Зокрема, фото українських військових з буцімто краденим ноутбуком виявилося світлиною, яку зробив один з волонтерів, який звітував про доставку закупленої на донати техніки.

▫️ «Розстріляна прибиральниця». З’явилася нова історія про «звірства українських військових» на курщині – про прибиральницю з суджі, яку нібито розстріляли з автомата при спробі евакуюватися. Жодних доказів чи хоча б фото жінки немає.

▫️ «Свідчення очевидців». Для дискредитації українських військових ru-пропаганда продовжує надалі штампувати записи розповідей нібито цивільних жителів курщини, які буцімто «під кулями» тікали від «українських нацистів».

▫️ «Натовський найманець». На ворожих ресурсах шириться відео нібито полоненого українця, який розповідає, що його нещодавно зловили на вулиці й насильно мобілізували, і каже, що має проблеми з наркотиками. І попри все це він нібито проходив навчання у Німеччині. На оприлюднених кадрах видно, що чоловік читає заздалегідь заготовлений росіянами текст.

▫️ «Оборона в’язниці». росіяни докладають дедалі більше зусиль для створення героїчного образу своїх військових на тлі їхньої нездатності стримати просування ЗСУ у курській області. Наприклад, розповідають неймовірні легенди про «героїчну оборону» жіночої колонії у селищі Мала Локня, під час якої росіяни буцімто майже тиждень утримували будівлю «з одним автоматом на дві роти», ведучи мало не рукопашні бої з військами противника.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 1 =

Back to top button