Події

Україна вперше оголосила підозру іноземному генералу у воєнних злочинах Вперш…

Україна вперше оголосила підозру іноземному генералу у воєнних злочинах Вперше Україна оголосила підозру високопосадовцю іншої країни, крім росії за пособництво у веденні війни проти нашої країни. Деталі розслідування розповів керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генерального прокурора Юрій Білоусов в ефірі національного телемарафону.
Група іранських інструкторів не лише навчала російських військових використовувати дрони, але й допомагала застосовувати їх по реальним цивільним об’єктам на території України. Ми маємо всі підстави стверджувати, що генерал, який керував цією групою, причетний до пособництва в агресії рф. 

???? Іранський бригадний генерал опинився під підозрою у масштабній військовій співпраці з росією. За даними слідства, у 2022 році Іран передав російським окупантам щонайменше 1500 безпілотних літальних апаратів, які були використані для численних атак на українську інфраструктуру та цивільне населення. Під його керівництвом окупанти здійснили понад 20 атак на південь України.
Інформація про підозрюваних у воєнних злочинах активно поширюється серед наших міжнародних партнерів. Якщо така особа буде виявлена на території країни, з якою Україна має дипломатичні відносини, то ця країна буде зобов’язана її затримати.
???? Ми докладаємо максимум зусиль, щоб залучити Інтерпол для міжнародного розшуку цих осіб, незалежно від їхньої громадянства. Наша мета – забезпечити, щоб кожен злочинець поніс справедливе покарання.
Незважаючи на офіційні заперечення Ірану, Україна зібрала значний обсяг доказів, які свідчать про його пряму участь у постачанні зброї, навчанні російських військових та інших видах підтримки, що сприяють веденню бойових дій на території України.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + nine =

Back to top button