Світ

Швеція депортувала в Білорусь протестувальника, його заарештували – ЗМІ

Швеція депортувала в Білорусь протестувальника, його заарештували - ЗМІ

Міграційне агентство Швеції оцінювало причини для надання притулку на основі застарілої інформації, вважає адвокат Стефан Крстіч

Громадянин РБ разом зі своєю матір’ю в 2020 році виходив на протести, але зрештою вони змушені були шукати притулку за кордоном.

Швеція депортувала в Білорусь двох людей, що брали участь в протестах проти фальсифікації виборів 2020 року. Одного з них зараз же заарештували. Про це повідомляє шведське радіо Ekot.

Громадянин Білорусі приїхав у Швецію з матір’ю два роки тому та попросив там притулку. У 2020  році вони брали участь у масових протестах проти режиму Лукашенка. Він попередив шведську владу про те, що вдома проти них було відкрито кримінальне провадження і їм загрожує ув’язнення за політичними мотивами. Проте торік їхні заявки на надання притулку були відхилені, а тиждень тому їх начебто депортували у Білорусь.

За словами їхніх родичів чоловіка, ймовірно, заарештували прямо на кордоні та, як повідомляється, доставили до слідчого ізолятора в Мінську. 

Адвокат Стефан Крстіч, який представляв інтереси кількох білорусів-шукачів притулку в Швеції, каже, що донедавна Міграційне агентство Швеції оцінювало їхні причини для надання притулку на основі застарілої інформації, яка не враховувала події 2020 року і подальші репресії.

В Міграційному агентстві Швеції відмовилися детально коментувати причини події, заявивши, що їм відомо про цей випадок, і що відомство критикують за його дії.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив 10 білоруських політв’язнів. 

ЄС закликав Мінськ звільнити усіх політв’язнів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 1 =

Back to top button