Світ

Стали відомі підсумки засідання Ради Україна-НАТО

Стали відомі підсумки засідання Ради Україна-НАТО

Фото: НАТО

Рустем Умєров виступив на засіданні Ради Україна-НАТО

Союзники підтвердили, що вони збільшують свою військову допомогу Україні, зазначив Єнс Столтенберг.

На екстреному засіданні Ради Україна-НАТО союзники засудили останні удари Росії по українській інфраструктурі і пообіцяли посилити підтримку України. Про це повідомила пресслужба Альянсу у середу, 28 серпня.

Зустріч відбулася на рівні послів. Міністр оборони України Рустем Умєров поінформував союзників за допомогою відеозв’язку про поточну ситуацію у сфері безпеки і пріоритетні потреби.

Генеральний секретар НАТО Столтенберг підкреслив необхідність більшої підтримки України для відбиття російських атак. За його словами українські військові “продовжують щодня перехоплювати російські ракети, рятуючи незліченну кількість життів”.

“Але здатність України підтримувати свою оборону потребує збільшення постачань і більшої підтримки. Після останнього російського нападу союзники сьогодні підтвердили, що вони збільшують свою військову допомогу Україні. Ми маємо продовжувати надавати Україні обладнання та боєприпаси, необхідні їй для захисту від вторгнення Росії. Це життєво важливо для здатності України залишатися в бою”, – заявив генсек.

У НАТО також зазначили, що під час засідання “союзники рішуче засудили невибіркові удари Росії і підтвердили свою прихильність подальшому зміцненню оборони України”.

Як відомо, засідання Ради Україна-НАТО скликали на прохання Києва після масштабних авіаударів російських агресорів.

Нагадаємо, НАТО підготувало понад 500 тисяч військових до війни. Мова йде про найкомплексніші плани оборони з часів Холодної війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 1 =

Back to top button