Україна

У ГУР відповіли Пєскову щодо повернення “азовців” в Україну


У ГУР відповіли Пєскову щодо повернення азовців в Україну

У Кремлі заявили, що Туреччина повернула командирів захисників Азовсталі до України без узгодження цього питання з Москвою.

Повернення в Україну командирів захисників Азовсталі відбулося згідно з нормами міжнародного права. Про це у суботу, 8 липня, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, повідомляє Суспільне.

Таким чином у ГУР відповіли на закиди прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова про те, що повернення командирів захисників Азовсталі нібито є порушенням домовленостей.

“Усі відповідні дії вжитті з урахуванням дотримання інтересів українських військовополонених, звільнених з полону і звичайно з урахуванням всіх необхідних процедур і норм міжнародного права”, – сказав Юсов.

Він зазначив, що наразі українська сторона не буде розголошувати деталі та умови повернення командирів, однак додав, що Україна і надалі буде повертати своїх полонених додому.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що з Туреччини в Україну повертаються п’ятеро командирів Азова. Військові перебували в Туреччині після звільнення з російського полону, звідки були повернуті 21 вересня 2022 року. Згідно з домовленостями, до кінця війни п’ятеро командирів Азова мали залишатися в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента країни Ердогана.

Росія заявила, що повернення командирів захисників Азовсталі є порушенням домовленостей з боку Туреччині та України. Кремль ніхто не ставив до відома про передачу Україні “азовців”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button