Спорт

Маркевич розповів, чого Динамо не вистачило у грі із Зальцбургом

Маркевич розповів, чого Динамо не вистачило у грі із Зальцбургом

Фото: ФК Карпати
Мирон Маркевич

Колишній тренер збірної України оцінив виступ київського клубу у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Динамо краще грало у матчах проти Зальцбурга і створило більше гольових моментів, утім команді не вистачило реалізації. Так вважає колишній тренер збірної України Мирон Маркевич.

Фахівець також відзначив роботу нового головного тренера киян Олександра Шовковського, за керівництва якого команда значно додала у своїй грі.

“Незважаючи на виліт від Зальцбурга слід віддати належне керманичу динамівців Олександру Шовковському за виконану роботу. Під його орудою кияни стали діяти більш різноманітно, зросла командна швидкість, додали функціонально, що дозволяє підтримувати високий темп. Зараз динамівці більше заточені на позиційний наступ. Звісно, цей поступ був би неможливий без прогресу окремих виконавців.

В обороні, передусім, юного Михавка з його феноменальним першим пасом, на мій погляд, через рік-два, він може стати одним з лідерів Динамо, якого захочуть бачити в себе імениті європейські клуби, а також Кабаєва, Шапаренка, Піхальонка.

Динамо не вистачило реалізації гольових моментів. За підсумками двох поєдинків кияни частіше створювали загрози, ніж суперник, але Зальцбург забив тричі, тоді, як динамівці відзначилися лише одного разу. Якщо Динамо хоче бути на видноті в єврокубках, то повинно підсилитися фактурним нападником, який би чіплявся за м’яч, створював тиск на оборону візаві. Згадайте хоча б учорашній поєдинок в Зальцбургу. Гості подали більше десяти кутових, але господарі без зусиль вигравали “другий поверх”. Хоча, загалом, динамівці достойно виступили на перших етапах Ліги чемпіонів, пройшовши Партизан та Глазго Рейнджерс.

Кияни повинні вийти з групи Ліги Європи, звичайно, за умови, що збережуть всіх ключових виконавців й обійдеться без травм. Все ж, за євро кубковими мірками не можна сказати, що в них довга лава запасних”, – цитує Маркевича Sport.ua.

Нагадаємо, Динамо зіграло внічию у гостьовому матчі з Зальцбургом і не змогло пробитися до основного раунду Ліги чемпіонів. Тепер “біло-сині” зіграють у Лізі Європи.

Раніше Олександр Шовковський оцінив виліт команди з Ліги чемпіонів.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button