Україна

Боронить Харківщину: ЗСУ вперше показили український танк Оплот


Боронить Харківщину: ЗСУ вперше показили український танк Оплот

Танк оснащений потужною 125-мм гладкоствольною гарматою, яка забезпечує високу точність стрільби та здатна вражати цілі на великих відстанях.

Сили оборони продемонстрували основний бойовий танк (ОБТ) “Оплот”, який ймовірно належить одному з підрозділів 3-ї танкової бригади й використовується для захисту Харківської області від ворога. Про це пише Defense Express у середу, 28 серпня.

Хоча додаткових деталей тут не наводиться, все ж це перша за весь час повномасштабної війни проти РФ згадка про танк Оплот в бойових порядках Сил оборони України.

У публічних джерелах танк згадувався також доволі рідко.

У травні 2023 року колишній голова МОУ Олексій Резніков заявив про намір замовити Оплот для Збройних сил України, а також запустити серійне виробництво машини.


Оплот – український основний танк, розроблений і вироблений на державному підприємстві “Завод імені В.О. Малишева” в Харкові. Він є модернізацією танка Т-84 і призначений для заміни старіших моделей танків в українській армії.

Танк оснащений потужною 125-мм гладкоствольною гарматою, яка забезпечує високу точність стрільби та здатна вражати цілі на великих відстанях, а також має вдосконалене бронювання, що забезпечує високий рівень захисту екіпажу та важливих систем від сучасних засобів ураження.

Нагадаємо, Міністерство оборони України допустило до експлуатації українську мобільну автомайстерню.

Раніше повідомлялося, що Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах новий медичний бронеавтомобіль вітчизняного виробництва Козак-5МЕД.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 17 =

Back to top button