Події

Затримано завербованого фсб рф мешканця Донеччини, який допомагав ворогу у під…

Затримано завербованого фсб рф мешканця Донеччини, який допомагав ворогу у підривній діяльності на лінії фронту

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Покровського району Донецької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний–працівник Укрзалізниці був завербований фсб рф. Під час спілкування у месенджері представник спецслужби пообіцяв грошову винагороду за надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

З березня по серпень 2024 року чоловік, який хотів швидшого захоплення регіону російськими військами, періодично отримував завдання від фсб. Він збирав і передавав відомості про наслідки ракетних ударів, місця дислокації особового складу й військової техніки ЗСУ, місцезнаходження органів влади та органів військового управління у Покровському районі.

Цю інформацію окупанти використовували для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Чоловіка затримали на Донеччині. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучили речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність на користь держави-агресора.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button