Україна

Укренерго збільшило обсяг відключень у середу


Укренерго збільшило обсяг відключень у середу

Станом на ранок через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 584 населені пункти.

В Україні скасовано аварійні відключення світла. Але до кінця поточної доби обсяг відключень буде більшим, ніж передбачалось, повідомило Укренерго у середу, 28 серпня.

“З 11:00 аварійні відключення скасовані. До кінця доби порівняно з попереднім прогнозом, сьогодні збільшено обсяг заходів обмеження. У більшості регіонів діятиме три черги відключень одночасно”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Енергетики нагадали, що зараз ліквідовують наслідки наймасштабнішої російської ракетної атаки, яку було здійснено 26 червня. Також споживання тримається на високому рівні через спеку.

У вівторок Україна отримувала аварійну допомогу з енергосистем Польщі та Словаччини. Також на запит оператора енергосистеми Польщі – Україна приймала надлишки електроенергії з цієї країни.

Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 584 населені пункти. Так, через російські обстріли є нові знеструмлення у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Чернігівській областях.

З технічних причин знеструмлювались споживачі на Чернігівщині, Одещині та Хмельниччині.

Нагадаємо, вчора у Києві та деяких областях також діяли екстрені відключення світла. При цьому Укренерго вчора анонсувало, що у середу обсяг відключень зменшиться – до двох черг.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − one =

Back to top button