Світ

В РФ заарештували іноземця “за контрабанду 13 кг золота” – ЗМІ

В РФ заарештували іноземця за контрабанду 13 кг золота - ЗМІ

Фото: BILD на русском

ЗМІ припускає, що він намагався вивезти свої цінності з країни через війну в Україні

Співробітники митниці та ФСБ зупинили чоловіка у Псковській області та нібито виявили 21 золотий злиток.

Громадянина Німеччини заарештували в Росії. Російська митниця стверджує, що іноземця спіймали на контрабанді 13 кілограмів золотих злитків. Про це повідомляє російськомовний проєкт німецького таблоїда Bild на своєму Telegram-каналі у вівторок, 27 серпня.

“Співробітники митниці та ФСБ зупинили чоловіка у Псковській області, яка межує з Латвією, Естонією та Білоруссю. За офіційними даними, служби знайшли дорогоцінний метал у шафі та в особистих речах чоловіка у його кемпері (мобільному будинку). 21 золотий злиток важить загалом 13 кілограмів і коштує близько 900 000 євро. На фотографіях, опублікованих митною службою, зображені золоті зливки: на них видно напис Degussa – назву німецької корпорації, яка займається торгівлею дорогоцінними металами”, – йдеться в повідомленні.

Російська влада стверджує, що перед знахідкою золота чоловік заявив, що в нього в машині є тільки предмети, які не підлягають декларуванню. ЗМІ припускає, що він намагався вивезти свої цінності з країни через війну в Україні, але експорт золота суворо заборонено через санкції ЄС проти Росії.

Відомо, що чоловіку 58 років, на нього порушено кримінальну справу. Якщо чоловіка буде визнано винним, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі та штраф у розмірі до одного мільйона рублів.

ЗМІ зазначає, що в останні роки в Росії неодноразово заарештовували громадян західних країн, особливо США. Кремль використовує їх як заручників для майбутніх обмінів, востаннє так було звільнено “вбивця з Тіргартена” Вадим Красікова разом з іншими агентами російських спецслужб.

Під час обміну з російських в’язниць було звільнено 24 ув’язнених, у тому числі кілька німців. Одним із них був Патрік Шебель, якого спіймали з жувальними ведмедиками з каннабісом в аеропорту Санкт-Петербурга в середині січня, після чого провів майже сім місяців у в’язниці.

Нагадаємо, в аеропорту Махачкали затримали чоловіка, який намагався вивезти з Росії 54 злитки золота.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × three =

Back to top button