Україна

Федоров сказав, скільки коштує дрон-ракета Паляниця


Федоров сказав, скільки коштує дрон-ракета Паляниця

Сили оборони 24 серпня вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона Паляниця.

Вітчизняна ракета-дрон Паляниця коштує менше ніж один мільйон доларів, однак Україна продовжує працювати над зменшенням вартості зброї. Про це у вівторок, 27 серпня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у коментарі Associated Press.

Він розповів, що військові звертаються до приватного сектору, щоб ще більше знизити витрати на виробництво.

“Приватний ринок генерує рішення неймовірно швидко”, – пояснив міністр.

Федоров додав, що цього року приватні компанії стали основними постачальниками безпілотників для української армії, в тому числі тих, які зараз наносять удари по території Росії, і підводних, які неодноразово завдавали ударів по російському Чорноморському флоту.

“Всі типи ракет будуть доступні в Україні. Якщо у нас буде така зброя, ми будемо почувати себе більш незалежними і впевненими”, – сказів він, додавши, що, на його думку, величезні розміри Росії також можуть стати її “слибким місцем”.

“Я думаю, що дрон-ракета Паляниця змінить правила гри, тому що ми зможемо завдати удару там, де Росія сьогодні не очікує”, – зазначив Федоров. 

Окрім того, Федоров заявив AP, що в Україні будуть всі типи ракет. 

Як анонімно додав журналістам один зі спеціалістів, які брали участь у створенні Паляниці, це не продовження радянського проєкту, а абсолютно нова розробка з нуля, яку започаткували близько 18 місяців тому.

За словами неназваного фахівця, ракета має твердопаливний прискорювач, який її розганяє, а потім працює реактивний двигун.

Також президент анонсував “дуже далекобійні” ракети. На думку Зеленського, ракетна програма України має хорошу динаміку. З часом наша держава має вийти на “максимальну самооборонну самостійність”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + 17 =

Back to top button