Україна

Росія вперше використала касетний Калібр – поліція


Росія вперше використала касетний Калібр - поліція

Окупанти застосували цю ракету під час останньої масованої атаки, заявив очільник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

Вибухотехніки вперше виявили залишки Калібру з касетною бойовою частиною на Харківщині. Таку ракету окупанти застосували під час масованої атаки по Україні 26 серпня. Про це поінформував начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко в ефірі Суспільного.

“До цього (росіяни – ред.) застосовували касетні Іскандери, що стало не рідкістю у 2024 році. У 2023, 2022 для завдання дальніх ударів зазвичай використовували С-300, Іскандери – були корейські ракети – з фугасною бойовою частиною. Нині використовують касетну”, – розповів посадовець.

За його словами, ситуація на Харківщині залишається складною, але дещо зменшилася кількість ударів авіабомбами.

“Хоча це відносно. Минулої доби було 12 КАБів, а позаминулої – жодного КАБа (для порівняння: кілька тижнів тому цифра сягали 30 і більше ударів авіабомбами за добу, – ред.). З початком Курської операції їх стало менше, є декілька днів, коли взагалі не застосовувалися”, – сказав Тимошко.

Як відомо, 26 серпня, Росія тримала у Чорному морі чотири кораблі, які є носіями крилатих ракет Калібр загальним залпом до 28 ракет.

РФ тримає в Чорному морі один носій Калібрів – ВМС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 13 =

Back to top button