Україна

США модернізували РЕБ на F-16 для України


США модернізували РЕБ на F-16 для України

Для ефективної інтеграції F-16 в українські ВПС їхні підсистеми РЕБ потребували перепрограмування.

Американські військові допомогли покращити системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) на винищувачах F-16, які Бельгія, Данія, Норвегія і Нідерланди передають Україні. Про це напередодні повідомив підрозділ ВПС США 350th Spectrum Warfare Wing.

Вказано, що над цим працювала працювала 68-ма ескадрилья радіоелектронної боротьби (68 EWS) у співпраці з данськими і норвезькими колегами.

“Для ефективної інтеграції F-16 в українські ВПС їхні підсистеми РЕБ потребували перепрограмування, щоб бути ефективними проти російських загроз”, – йдеться у повідомленні.

Перед фахівцями стояла подвійна проблема: системи, що використовується на F-16, немає на озброєнні у США, а її оптимізацію потрібно було провести у короткий термін.

Спираючись на дані від Данії і Норвегії, американці вивчили конструкцію системи РЕБ та розробили підходи для її перепрограмування. Після цього система була протестована разом з колегами по коаліції, які перевірили унікальні елементи, і покращені процеси перепрограмування.

У 68-ій ескадрильї зазначили, що Україна є офіційним замовником її послуг, і ця співпраця дасть змогу забезпечити підтримку та своєчасне оновлення та модернізацію систем РЕБ на основі досвіду та рекомендацій від української сторони.

Нагадаємо, 4 серпня під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних сил ЗСУ президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 і зазначив, що Україна очікує на додаткові літаки.

А сьогодні на прессконференції Зеленський заявив, що F-16 допомогли відбивати масштабну атаку Росії 26 серпня. Літаки збивали російські ракети.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − seven =

Back to top button