Події

Правоохоронці затримали агента фсб рф, який «коригував» ворожі обстріли на Півд…

Правоохоронці затримали агента фсб рф, який «коригував» ворожі обстріли на Півдні України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора раніше неодноразово судимому мешканцю Миколаєва повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2024 року громадянина, який провів за гратами майже 20 років за вбивство, грабіж, розбій і незаконне зберігання зброї, завербував кадровий співробітник фсб рф.

Для комунікації із «куратором» вони використовували спеціально створений анонімний чат у Телеграмі.

Найбільше ворога цікавила інформація про підрозділи морської піхоти, тактичної авіації, а також локації, де здійснюється ремонт техніки. Агент мав завдання «моніторити» ситуацію про медичні заклади, військовий шпиталь та об’єкти критичної інфраструктури регіону.

Ці відомості окупаційна армія рф використовувала для планування підготовки і нанесення ударів по об’єктах по українських містах.

За кожне успішно виконане завдання – фото, відео та карти із позначками геоданних, окупант обіцяв грошову винагороду.

Для виконання завдань фсб рф чоловік влаштувався в один із сервісів швидкої доставки. Це давало йому змогу вільно пересуватися містом, а також перебувати біля об’єктів, які цікавили ворога.

Він збирав інформацію про влучання і руйнування після обстрілів обласного центру, готував розвіддані про критичну інфраструктуру і місця дислокації підрозділів Сил оборони на Півдні.

Правоохоронці затримали його у Миколаєві під час виконання чергового завдання – підозрюваний фотографував і визначав геолокацію місця дислокації одного із підрозділів Сил оборони України.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного виявили телефони із доказами злочинних дій та банківські картки, на які надходила «винагорода» від агресора.

Суд обрав йому міру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує покарання – 15 років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області спільно з ГСУ СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button