Світ

У Польщі судитимуть вагнерівців, підозрюваних у шпигунстві

У Польщі судитимуть вагнерівців, підозрюваних у шпигунстві

Фото: соцмережі (архів)

Двом громадянам РФ висунули звинувачення зокрема в тому, що вони діяли в інтересах розвідувальної служби Російської Федерації, ведучи гібридну війну, спрямовану на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі.

У Краківському воєводському суді 9 вересня розпочнеться судовий процес над двома росіянами, членами групи Вагнера, яких звинувачують в участі в міжнародному збройному угрупованні та роботі на іноземну розвідку. Про це повідомляє RMF24 у вівторок, 27 серпня.

Двох громадян РФ – Олексія Т. і Андрія Г. – звинуватили у діяльності на користь іноземної спецслужби і в участі в міжнародному збройному об’єднанні з метою вчинення злочинів терористичного характеру.

Підсудні займалися вербуванням на території Польщі до групи “Вагнер”.

“З цією метою вони розклеювали на території Кракова та Варшави щонайменше кілька сотень так званих вербувальних наліпок, які дозволяли встановити безпосередній контакт з подальшими особами, відповідальними за вербування та організацію”, – повідомили в Національній прокуратурі.

Також росіянам висунули звинувачення в тому, що вони діяли в інтересах розвідувальної служби Російської Федерації, ведучи гібридну війну, зокрема пропагандистську діяльність, спрямовану на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі.

Нагадаємо, суд в Узбекистані призначив два роки й шість місяців примусових робіт 26-річному Шавкату Йулдашеву у справі про найманство за участь у війні проти України у лавах ПВК Вагнер.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =

Back to top button