Світ

Радбез ООН проведе два засідання щодо України

Радбез ООН проведе два засідання щодо України

Фото: МЗС України

Радбез ООН проведе засідання через російські атаки по Україні

Одне засідання ініціювали Україна і її країни-партнери з кола членів Ради безпеки ООН, а друге – Росія.

Рада безпеки ООН проведе 28 серпня засідання у зв’язку з масованою атакою Росії по Україні в понеділок. Про це напередодні повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у соцмережі Х.

За його словами, Україна і її країни-партнери з кола членів Ради безпеки ООН ініціювали засідання Ради для розгляду останніх подій у ході агресії російського режиму проти України і їх наслідків.

“Події цього понеділка будуть в центрі уваги. Все сказане російськими терористами стане не лише частиною офіційного протоколу засідання, але й предметом розгляду майбутніх трибуналів над воєнним злочинцями на чолі з їх кремлівським фюрером”, – написав дипломат.

У свою чергу DW повідомляє, що у п’ятницю, 30 серпня, на запит Росії Радбез ООН також проведе засідання, присвячене постачанням західного озброєння Україні.

Нагадаємо, 26 серпня під час наймасованішої російської атаки ППО збила 102 російських ракет і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули 7 людей і 47 постраждали. У низці областей зафіксовані пошкодження об’єктів енергетики.

А сьогодні вночі Росія знову завдала удару по Україні. ППО знищила 5 ракет і 60 “шахедів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + nine =

Back to top button