Україна

Знищено всі ворожі цілі, що летіли на Київ – КМВА


Знищено всі ворожі цілі, що летіли на Київ - КМВА

Вночі росіяни завдали комбінованого ракетно-дронового удару по Україні із застосуванням ударних БПЛА, балістичних, крилатих та аеробалістичних ракет.

Навколо Києва Сили протиповітряної оборони від початку цієї доби, 27 серпня, знищили близько 15 російських ударних дронів і декілька ракет. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Як розповів начальник КМВА Сергій Попко, вночі росіяни завдали комбінованого ракетно-дронового удару по Україні із застосуванням ударних БПЛА, балістичних, крилатих та аеробалістичних ракет. У Києві повітряна тривога з початку доби оголошувалася 4 рази і тривала сумарно понад 5 годин.

За його словами, спочатку повітряна тривога була пов’язана із атакою ворожих дронів, попередньо, типу Shahed. Беспілотники заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Близько 3-ї години ночі росіяни підняли в повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети Кинджал через Київську область в напрямку заходу України.

“Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї ранку. Повітряний удар, як і вчора, знов закінчився хвилями атак баражуючих боєприпасів”, – зазначив голова КМВА.

Він додав, що загалом сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет.

“Все, що летіло на столицю України, знищено”, – заявив Попко.

Внаслідок атаки РФ у лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського району зафіксовано падіння уламків, внаслідок чого виникли осередки займань лісової підстилки. Деякі вже ліквідовані, решта – локалізовані. Оперативні служби працюють на місці. Інформація про постраждалих не надходила. Руйнувань у столиці немає.

Нагадаємо, вночі росіяни завдали нового масованого удару по Україні. У Києві, на Вінниччині і Хмельниччині лунали вибухи.

Як повідомлялося, внаслідок вчорашньої атаки РФ на Київщині було поранено трьох осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 9 =

Back to top button