Україна

У Києві та на Черкащині затримали паліїв військових авто


У Києві та на Черкащині затримали паліїв військових авто

Зокрема затримали жителя тимчасово окупованого Краснодону Луганської області, який переїхав до столиці і почав працювати на розвідку РФ.

СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювали службові авто Сил оборони у Києві та Черкаській області. Про це інформує пресслужба СБУ у понеділок, 26 серпня.

Обирали підозрювані мікроавтобуси та бойові пікапи ЗСУ і Держприкордонслужби.

За гроші агресора фігуранти спершу розвідували локації потенційних цілей, а потім намагалися їх підпалити за допомогою легкозаймистих сумішей.

Зловмисники знімали загоряння на камери власних телефонів для “звітності”.

Зокрема у Києві затримали жителя тимчасово окупованого Краснодону Луганської області, який переїхав до столиці і почав працювати на розвідку РФ.

На початку серпня цього року він отримав “тестове” завдання – в обмін на гроші підпалити військовий позашляховик. Обіцяних коштів він так і не отримав. Замість цього представник РФ погрожував, що передасть листування українським правоохоронцям.

Тоді як на Черкащині затримали місцевого, який на замовлення РФ підпалив евакуаційний автомобіль прикордонників, що перебувало на ремонті.

Провівши дорозвідку, фігурант вдягнув для маскування плащ-дощовик, прибув на локацію та підпалив авто.

Правоохоронці затримали зловмисника “по гарячих слідах”.

 

 

Обом зловмисникам повідомлено про підозру, вони перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, у Миколаєві поліція викрила трьох завербованих російськими спецслужбами неповнолітніх паліїв авто військових.

Також у Києві чоловік за обіцянку 3000 доларів спалив авто військового. На Івано-Франківщині затримали двох місцевих жителів, які за гроші вчинили серію підпалів авто військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 3 =

Back to top button