Події

Працюємо над об’єднанням наших союзників у системному форматі «юридичний Рамш…

Працюємо над об’єднанням наших союзників у системному форматі «юридичний Рамштайн» – Андрій Костін під час пресконференції

???? Працюємо далі над об’єднанням наших союзників у системному форматі, який можна буде назвати «юридичним Рамштайном».

???? На березень запланована масштабна міжнародна конференція United for Justice. Вона відбудеться в Україні, за ініціативою Офісу Генпрокурора.

???? Україна сьогодні тримає щит Європи на фронті. Ми також і на передовій процесів зміцнення системи світового правопорядку.

???? Робимо все від нас залежне, для притягнення винних у воєнних та інших міжнародних злочинах росії до відповідальності як в національних судах, так і на міжнародному рівні.

???? Проте є ті, хто, через обмеження існуючих правових механізмів, поки що не можуть постати перед судами — це президент, голова уряду та міністр закордонних справ держави-агресора. Засудити їх може лише спеціальний міжнародний трибунал.

???? Рішучість наших партнерів щодо його створення зросла після Генасамблеї ООН та масованих ракетних обстрілів, починаючи з жовтня. Наразі тривають перемовини щодо юридичної композиції спецтрибуналу.

???? В Гаазі на базі Євроюсту буде створено Міжнародний центр з розслідування злочину агресії в Україні. У ньому працюватимуть як українські прокурори, так і прокурори Joint Investigation Team (JIT).

???? Діє Core Group для напрацювання механізмів створення міжнародного трибуналу. Вона налічує понад 20 країн, зокрема до неї входять основні партнери України.

???? Завершуємо процес відкриття філіалу Офісу прокурора МКС в Києві. Також планується створення офісів у містах, які знаходяться ближче до лінії фронту.

➡️ ДЕТАЛІ

Video is too big

Back to top button