Світ

Місія МАГАТЕ відвідає Курську АЕС

Місія МАГАТЕ відвідає Курську АЕС

Фото: Пресслужба Кабміну

Рафаель Гроссі поїде на Курську АЕС, а потім – до Києва

У МАГАТЕ стурбовані бойовими діями поблизу атомної електростанції в РФ, оскільки її старі реактори не мають захисного купола.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі на чолі місії відвідає Курську АЕС в Росії у вівторок. Про це він повідомив у соцмережі Х в понеділок, 26 серпня.

“Враховуючи серйозність ситуації, я особисто очолю завтрашню місію МАГАТЕ на Курську атомну електростанцію в Росії”, – написав він.

У заяві на сайті МАГАТЕ Гроссі зазначив, що з моменту підвищення рівня бойових дій в околицях Курської АЕС він “уважно стежить” за розвитком подій на місцях, особливо щодо станції.

“Я повторюю, що безпека та захищеність ядерних об’єктів за жодних обставин не повинна перебувати під загрозою. Ситуація розвивається, і дуже важливо, щоб завтра, коли я прибуду на станцію, я на власні осі побачив ситуацію і обговорив умови подальшої діяльності, яка може знадобитися для оцінки стану ядерної безпеки та захищеності КАЕС”, – йдеться у заяві.

Минулого тижня Гроссі заявив, що планує найближчими днями здійснити візит на Курську АЕС в Росії та до України. За його словами, після відвідування АЕС у Курській області, він продовжить свою поїздку до Києва, де розраховує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

У МАГАТЕ стурбовані бойовими діями поблизу атомної електростанції в РФ, оскільки її старі реактори не мають захисного купола.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + two =

Back to top button