Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Як кремль використовує рпц у війні проти України: мілітарна ритори…

#ЦПД_пояснює:

⚡️Як кремль використовує рпц у війні проти України: мілітарна риторика рпц

▫️Православне духовенство росії використовує «подвійну риторику». Одночасно з мілітарними меседжами клірики рпц поширюють миротворчі, щоб позиціонувати себе перед паствою «мирною» церквою.

▫️Натомість насправді, як підрахував Центр, у період з січня 2022 року по серпень 2024 року мілітарна риторика в медійній діяльності рпц перевищувала миротворчу в 5 разів.

❗️Для теоретичного обґрунтування та виправдання війни росії проти України рпц активно використовує кілька підходів. Одним з них є теорія «Атомного православ’я», в якій ядерна зброя розглядається як божественно санкціонований інструмент для захисту православної цивілізації. Цими тезами рпц виправдовує, наприклад, освячення стратегічного ракетного комплексу Р-36М «Сатана».

▫️Також рпц активно використовує концепцію «Третього Риму», яка стверджує, що росія має «божественне право» і обов’язок захищати православний світ від «ворогів». Так рпц виправдовує воєнні дії проти України та агресивну зовнішню політику рф.

▶️Повністю з аналітичним звітом «Священна війна»: мілітарна діяльність рпц» можна ознайомитися за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-svyashhenna-vijna-militarna-diyalnist-rpcz/

???? Центр протидії дезінформації

cpd.gov.ua
Аналітичний звіт «СВЯЩЕННА ВІЙНА»: МІЛІТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ РПЦ» | Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button