Цікаве

В Індії назвали терміни відправлення астронавта на Місяць

В Індії назвали терміни відправлення астронавта на Місяць

Фото: ISRO
Перше зображення поверхні Місяця отримане індійським апаратом Чандраян-3 після приземлення

До 2035 року країна планує створити власну космічну станцію, а до 2040 року – відправити астронавта на Місяць.


Індія планує збудувати національну орбітальну станцію до 2035 року та відправити власного астронавта на Місяць до 2040 року. Про це заявив прем’єр-міністр країни Нарендра Моді, повідомляє Times of India.
 
Нагадавши про успіх індійських космічних ініціатив, у тому числі недавніх місій Chandrayaan-3 та Aditya-L1, прем’єр запропонував ставити нові амбітні цілі. Ці вказівки Моді дав на нараді з пілотованої космічної програми країни Gaganyaan, першу місію якої планується здійснити у 2025 році.
 
Також прем’єр закликав індійських вчених працювати над міжпланетними місіями, зокрема над відправкою до Венери орбітального апарату та посадкового модуля на Марс.
 
Департамент космічних досліджень своєю чергою розробить дорожню карту з дослідження Місяця. До неї включено серію місій Chandrayaan, розробку нової ракети-носія Next Generation Launch Vehicle (NGLV) та будівництво нового стартового майданчика.

Нагадаємо, Індія стала першою країною, яка посадила космічний корабель біля південного полюса Місяця після того, як спроба Росії приземлити свій шатл Луна-25 у цьому ж районі закінчилася невдачею.

Індійський апарат вперше виміряв температуру Місяця біля південного полюса

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button