Світ

Удари вглиб РФ: ЗМІ дізналися причини відмови США

Удари вглиб РФ: ЗМІ дізналися причини відмови США

Фото: gettyimages

Білий дім має свої причини не дозволяти бити вглиб Росії

Білий дім має надію в майбутньому перезавантажити відносини з Москвою, окрім того, більшість російських літаків вже виведені з радіуса дії далекобійних ракет.

США мають кілька причин, через які не дають Україні дозвіл на удари своєю далекобійною зброєю по території РФ. Одна з них – надія в майбутньому перезавантажити свої відносини з Москвою. Про це у п’ятницю, 23 серпня, повідомило Politico з посиланням на власні джерела.

На думку Білого дому і Пентагона, у України і без цього є можливості для перемоги, сказало джерело видання.

Також один із представників Білого дому заявив, що використання західних далекобійних ракет по Росії може виявитися не таким ефективним, як рекламується. До того ж у ЗСУ обмежений запас таких ракет, а ті, що у них є, можуть не досягти критично важливих російських цілей, які вже виведені із зони їхньої досяжності.

“90 відсотків літаків, які запускають “плануючі бомби” з російського повітряного простору по українській цивільній інфраструктурі, вже вийшли за межі досяжності цих ракет”, – заявив виданню високопоставлений представник адміністрації США.

На запит українців Білий дім відповів, що США зрештою захочуть перезавантажити відносини з Москвою, і зняття обмежень на далекобійні удари може звести нанівець ці зусилля.

Дехто у вищих ешелонах апарату національної безпеки Байдена вважає, що Київ може почати публічну кампанію, щоб застрахуватися від будь-якої потенційної значної втрати позицій в Україні найближчими місяцями, за словами однієї людини, знайомої з внутрішніми розмовами Вашингтона і Києва.

Українці кажуть, що їм потрібна більша свобода дій, і все ще оптимістично налаштовані, що вони можуть її досягти.

“Зараз є деякі ознаки того, що Байден може захотіти зробити щось велике в Україні – можливо, зняти деякі обмеження – перед виборами, тепер, коли він не балотується”, – наводить видання слова високопоставленого українського радника.

Нагадаємо що США вже понад місяць не відповідають на запит Британії із пропозицією дозволити українським воїнам застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії. Оскільки ракети містять американські компоненти, адміністрація Байдена повинна буде погодитися на їхнє використання. 

Раніше у Пентагоні пояснили заборону на удари вглиб РФ тим, що Росія може відповісти на перетин “червоних ліній” у майбутньому.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 4 =

Back to top button