Світ

Стежитиме за РФ: у Європі з’явився американський літак-розвідник

Стежитиме за РФ: у Європі з’явився американський літак-розвідник

Фото: military.com

Літак-розвідник RC-135U (Combat Sent)

Літак Combat Sent призначений для розвідки та може виявляти й ідентифікувати сигнали іноземних військових наземних, морських і повітряних радарів.

США відправили в Європу літак-розвідник, щоб відстежувати дії Росії. Він вже приступив до патрулювання. Про це у п’ятницю, 23 серпня, повідомляє Newsweek.

За даними Flightradar24, літак ВПС США RC-135U, відомий як Combat Sent, приземлився на британській авіабазі Мілденхолл на сході Англії в неділю та вже здійснив кількагодинний політ у Балтійському регіоні, який межує з Росією та Білоруссю.

“Розвіддані, зібрані Combat Sent, допомагають визначити детальні робочі характеристики і можливості іноземних військових радарів, що дає змогу розробляти методи ухилення та обладнання, здатне виявити, попередити або перемогти системи противника”, – йдеться в статті.

Літак пролетів через повітряний простір Литви, Латвії та Естонії і досяг берегів Фінської затоки. Потім він пройшов на північний захід від Білорусі та на північ від Калінінграда, після чого повернувся в Мілденхолл.

При цьому мета польоту, а також те, чи буде передаватися отримана інформація іншим країнам – невідомо.

Нагадаємо, 9 серпня ФРН перехопила і видворила зі свого простору російський літак-розвідник.

Також повідомлялося, що прикордонна служба Фінляндії матиме нові можливості для контролю за пересуванням осіб поблизу кордону з Росією, завдяки наданню дозволів на радіотехнічне спостереження. Тепер прикордонники зможуть відстежувати рух мобільних телефонів та інших пристроїв, що передають радіосигнали, як на фінській, так і на російській стороні кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 3 =

Back to top button