Україна

В ОП розповіли про зустріч Зеленського і Моді


В ОП розповіли про зустріч Зеленського і Моді

Нарендра Моді кілька разів назвав війну війною і запевнив, що Індія завжди була на боці міжнародного права та Статуту ООН.

Переговори президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді тривали близько трьох годин. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону в п’ятницю, 23 серпня.

За його словами, Зеленський зустрів Моді у Маріїнському палаці, після чого почалася зустріч тет-а-тет.

“Потім до цієї зустрічі приєдналися міністри закордонних справ, а також радник з питань нацбезпеки прем’єра Індії і я, як голова Офісу президента. Загалом ця зустріч проходила протягом такого рекордного терміну – практично три години”, – зазначив він.

Потім була зустріч у більш широкому форматі, у якій брали участь інші міністри України та Індії, а також інші члени делегацій.

Єрмак уточнив, що на переговорах було обговорено багато тем, але головна – війна Росії проти України. Були озвучені усі принципові позиції нашої держави.

“Наш президент дуже відверта, пряма людина, тому всі наші меседжі, всі наші принципові позиції були озвучені нашим колегам із Індії”, – запевнив керівник ОП.

Він додав, що Нарендра Моді кілька разів назвав війну війною і запевнив, що Індія завжди була на боці міжнародного права та Статуту ООН.

Як відомо, 23 серпня Нарендра Моді прибув з історичним візитом в столицю України. За підсумками його переговорів із Зеленським було підписано чотири документи.

Також за підсумками візиту була оприлюднена спільна заява України та Індії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − thirteen =

Back to top button