Світ

Припинення транзиту нафти Лукойлу: ЄК не знайшла підстав для занепокоєння

Припинення транзиту нафти Лукойлу: ЄК не знайшла підстав для занепокоєння

Фото: hashtelegraph.com

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс

У ЄК заявили, що отримали від української влади підтвердження, що транзит сирої нафти з РФ до Угорщини і Словаччини не зазнав впливу, оскільки Лукойл не є її власником.

Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Єврокомісія не бачить підстав для занепокоєння через припинення транзиту нафти російського Лукойлу через Україну до Угорщині й Словаччині. Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Ми дослідили вплив санкцій України на російського постачальника енергоресурсів Лукойл і зібрали інформацію з усіх боків – Словаччини, Угорщини, а також України та Хорватії – щоб отримати повну та точну картину ситуації… Поставки сирої нафти через трубопровід Brotherhood тривають, і наразі немає проблеми з їхньою безпекою, – зазначив він.

У Єврокомісії також повідомили, що отримали від української влади підтвердження, що транзит сирої нафти з Росії до Угорщини і Словаччини не зазнав впливу, оскільки Лукойл не є її власником.

“Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією та активно працюємо з зацікавленими державами-членами над альтернативними рішеннями, зокрема через Адріатичний трубопровід Janaf. У ширшому плані ми поновили наші заклики до держав-членів прискорити свої зусилля, щоб зменшити свою залежність від російського викопного палива”, – заявив Домбровскіс.

Нагадаємо, у липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти від російської компанії Лукойл через Україну у зв’язку із внесенням Києвом компанії до списку санкцій. Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням розпочати консультації щодо торговельної угоди з Україною.

Шантаж не пройде: Україна не скасує санкції проти Лукойлу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 7 =

Back to top button