Події

«Зливав» локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару п…

«Зливав» локації Сил оборони та фіксував наслідки подвійного ракетного удару по Одесі – викрито місцевого жителя

????За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді, розпалюванні расової ворожнечі та ненависті, а також виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 161, ч.1 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, житель Одеси займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб рф. За вказівками російських кураторів він збирав інформацію про місця дислокації особового складу, озброєння та військової техніки Сил оборони України, а також вивчав суспільно-політичну обстановку в Одесі та області.
Також підозрюваний фіксував наслідки ворожих ударів по обласному центру.

????15 березня 2024 року він передав ворогу відомості щодо результатів подвійного ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеси. Внаслідок ворожої атаки тоді загинула 21 людина, а понад 70 отримали поранення.

Окрім цього, одесит відзначився низкою публікацій та коментарів у соціальних мережах, які викликали хвилю обурення серед громадськості. У своїх висловлюваннях він неодноразово принижував національну честь та гідність українців, розпалював національну ворожнечу та ненависть, а також виправдовував збройну агресію рф проти України.

????Правоохоронці затримали чоловіка за місцем його проживання в Одесі. Під час обшуку виявлено мобільний телефон, в якому містилось листування з російським куратором та інші докази протиправної діяльності.

⚖️За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 12 =

Back to top button