Україна

Уряд профінансував підготовку помічників ветеранів до кінця року


Уряд профінансував підготовку помічників ветеранів до кінця року

Уряд також сформував мережу ветеранських просторів, де ветерани отримуватимуть юридичну, соціальну, інформаційну та інші види підтримки.

Кабінет Міністрів України виділив 2,9 млрд грн на підготовку фахівців із супроводу ветеранів. Як заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час VII Міжнародного ветеранського форуму “Україна. Ветерани. Єдність”, до кінця року планують підготувати до 3000 помічників. Про це інформує Укрінформ у четвер, 22 серпня.

Шмигаль нагадав, що уряд реалізує нову ветеранську політику.

“Ми дали старт роботі інституту помічника ветерана. Це фахівці, які допомагатимуть воїнам адаптуватися до мирного життя. До кінця року плануємо підготувати близько 3000 таких спеціалістів. На це в бюджеті передбачено 2,9 мільярда гривень, у майбутньому кількість помічників ветерана буде зростати”, – повідомив глава уряду.

Окрім того, уряд також сформував мережу ветеранських просторів, де ветерани отримуватимуть юридичну, соціальну, інформаційну та інші види підтримки.

Водночас в Україні розвивається сервісна інфраструктура для захисників, запроваджуються нові послуги, діджиталізуються ветеранські сервіси, спрощуються процедури і масштабуються “єдині вікна” для ветеранів у ЦНАПах.

Нагадаємо, в Україні відбулася презентація мобільного застосунку для військовослужбовців Армія+, на ній президент Володимир Зеленський заявив, що мета сервісу полягає в тому, аби звільнити військових від паперової роботи.

Також 17 травня в Україні запустили електронний кабінет військовозобов’язаного, який став доступний через застосунок Резерв+.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 5 =

Back to top button