Україна

Україна посідає сьоме місце у світовому рейтингу благодійності


Україна посідає сьоме місце у світовому рейтингу благодійності

У 2024 році українці опустилися на пʼять позицій порівняно з попереднім роком. Водночас Україна входить до пʼятірки держав, чий рейтинг благодійності зріс найбільше за десятиліття.

Україна посіла сьоме місце у світовому рейтингу благодійності. Ще у 2023 році населення нашої країни забезпечило рекордні показники донатів, тож Україна перебувала на другому місці. Про це свідчать дані британської організації Charities Aid Foundation (CAF), що формує перелік, передає Forbes.

Згідно з даними CAF, серед дорослих українців 77% опитаних допомагають незнайомцям, 67% донатять і 27% волонтерять.

Загалом наша країна третій рік поспіль входить до першої десятки країн у світовому рейтингу благодійності World Giving Index.

У 2024 році українці опустилися на пʼять позицій порівняно з попереднім роком. Водночас Україна входить до пʼятірки держав, чий рейтинг благодійності зріс найбільше за десятиліття.

Цьогоріч до благодійності були залучені рекордні 4,3 млрд осіб у світі, що еквівалентно 73% дорослого населення.

Водночас сьомий рік поспіль найщедрішою є Індонезія, де 90% громадян роблять фінансові пожертви, а 65% волонтерять.

Світовий рейтинг благодійності публікують щорічно з 2010 року на основі даних всесвітнього опитування компанії Gallup World View. Рейтинг формують за трьома критеріями – пожертвування, волонтерство та допомога громадян незнайомим людям. У 2024-му в дослідженні взяли участь понад 145 000 респондентів зі 142 країн.

У 2023 році тільки найбільші українські фонди витратили понад 1,5% ВВП, що співставно з галузями, як-от будівництво або експорт чорних металів. 23 серпня Forbes Ukraine проведе у Львові форум «Майстри добра», де підприємці, благодійні фонди та експерти обмінюватимуться ідеями, рішеннями та ефективним досвідом благодійності.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і станом на квітень 2024 року великі українські бізнес-групи задонатили на допомогу Збройним силам та на гуманітарну допомогу 58,5 млрд грн.

 

Раніше в ЗСУ розповіли, яку суму задонатили українці з 24 лютого 2022 року. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 10 =

Back to top button