Світ

ФСБ порушила справу проти журналістів США й України за приїзд на Курщину

ФСБ порушила справу проти журналістів США й України за приїзд на Курщину

Фото: Скриншот відео

Журналіст CNN Нік Пейтон Волш

Російська спецслужба планує подати в міжнародний розшук журналіста CNN Ніка Пейтона Уолша та кореспондентів Hromadske Олесю Боровик і Діану Буцко.

Російська ФСБ відкрила провадження стосовно журналіста CNN та українських кореспондентів за зйомки матеріалів в районі Суджі Курської області. Провадження відкрите за статтею про незаконний перетин кордону. Про це з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ повідомляє Радіо Свобода.

Російська спецслужба стверджує, що іноземні репортери вели відеозйомку незаконно, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. Мова про журналіста CNN Ніка Пейтона Волша та кореспондентів Hromadske Олесю Боровик і Діану Буцко. Їх тепер планують оголосити в міжнародний розшук.

Нік Уолш відвідав російський КПП, який опинився під контролем українських військових у Курській області, а Боровик та Буцко зайшли до самого міста.

ФСБ раніше заявила про відкриття провадження проти італійських журналістів Сімоні Трайні та Стефані Баттістіні, які працювали в Суджі.

МЗС Росії згодом висловило протест послу Італії у зв’язку з цими подіями.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова також говорила, що правоохоронні органи вивчають дії в Суджі журналістів американської газети The Washington Post. Вони побували у місті 17 серпня у супроводі військовослужбовців ЗСУ.

Нагадаємо, на початку серпня Україна розпочала військову операцію у Курській області РФ. Володимир Зеленський заявляв, що ЗСУ контролюють понад 1250 кв. км території та понад 90 населених пункти у Курській області.

Зеленський відвідав прикордоння Сумської області

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 5 =

Back to top button