Україна

Умєров розповів конгресменам США про цілі України на Курщині


Умєров розповів конгресменам США про цілі України на Курщині

Під час переговорів сторони окремо обговорили підготовку до найближчої зустрічі у форматі Рамштайн, а також те, як “зробити її максимально ефективною”.

Метою Сил оборони України у ході операцій на території РФ у прикордонних районах є, зокрема, зниження для ворога можливостей атакувати населені пункти на українській землі. Про це у середу, 21 серпня, заявив міністр оборони України Рустем Умєров в ході зустрічі у Києві з делегацією Палати представників Конгресу США під час їхнього візиту в Україну.

Він поінформував американських партнерів “про поточну ситуацію на фронті, зокрема у прилеглих до Сумщини територіях”.

“Наші цілі там – очистити прикордоння від російських військових загроз й унеможливить ворожі обстріли та атаки на наші міста й села”, – пояснив  міністр.

Він додав, що з Сумською областю межують через державний кордон три російські регіони: Брянська, Курська та Бєлгородська області.

Сторони також обговорили важливі потреби ЗСУ.

“Наголосив на необхідності отримання швидкого дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території Росії. Це питання захисту наших мирних міст та сіл”, – акцентував Умєров.

Голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що скасування обмежень для України на використання західного озброєння, допоможе мирним зусиллям. 

Котел для росіян. Успіхи ЗСУ на Курщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + three =

Back to top button