Світ

В Ірані озвучили причину загибелі президента Раїсі

В Ірані озвучили причину загибелі президента Раїсі

Фото: IRNA News Agency/Х

Гелікоптер, на якому знаходився президент Ірану, розбився в гірській північно-західній частині країни

Іранські спецслужби завершили розслідувати авіатрощу гелікоптера, на якому в травні розбився тодішній президент Ібрагім Раїсі.

За офіційною версією, аварія, в якій загинув президент Ірану Раїсі, була спричинена погодними умовами та нездатністю гелікоптера впоратися з вагою. Смерть президента стала нещасним випадком. Це у середу, 21 серпня, передає Asriran.

“Оцінки причини аварії вказують на те, що під час польоту гелікоптера було дотримано всіх необхідних протоколів щодо безпеки президента Раїсі”, – повідомили представники спецслужб. 

Там виключили можливість глушіння або зламу електронних систем вертольотів, які використовували під час польоту президента. За словами експертів, більшість систем вертольоту були механічними, тому зламати їх дистанційно неможливо.

Також під час розслідування не виявили “можливої присутності хімічних речовин”, які могли повпливати на аварію, а також виключили “людський фактор”.

Водночас джерела іранського видання зазначили, що політ гелікоптера, в якому був Раїсі, почався із затримкою.

“Це призвело до несприятливої повітряної ситуації. Крім того, вага вертольота була завеликою для атмосферного тиску в районі аварії. Через це пілот був не здатний керувати ним. Коли ж пілот побачив хмару туману та хотів підняти вертоліт на відповідну висоту, той не мав достатньої тяглової сили. Обмежена видимість через туман призвела до зіткнення з горою”, – проінформували спеціалісти.

Тож спецслужби висловили впевненість, що аварія була нещасним випадком.

Нагадаємо, 19 травня гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту, повертаючись із Азербайджану, здійснив “жорстку посадку”. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи в гірській місцевості.

Згодом іранська влада оголосила, що президент Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян загинули внаслідок аварії гелікоптера.

Тоді ж повідомлялося, що аварія гелікоптера з президентом Ірану Ібрагіма Раїсі сталась через технічну несправність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − eight =

Back to top button