Україна

Президент провів розмову з Патріархом Варфоломієм


Президент провів розмову з Патріархом Варфоломієм

Зокрема глава держави акцентував на важливості нового закону про духовну незалежність, підтриманого Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Про це він повідомив у Телеграм, у середу, 21 серпня.

Зокрема він висловив вдячність Його Всесвятості за молитви заради України й за непохитну підтримку нашого народу.

“Ми спільно позитивно оцінили розвиток нашої співпраці, зокрема нещодавній продуктивний візит української делегації до Вселенського Патріархату, й висловили взаємні очікування щодо візиту Патріархату у відповідь”, – зазначив Зеленський.

Також глава держави акцентував на важливості нового закону про духовну незалежність, підтриманого Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій, та наголосив, що “незалежний народ має бути незалежним також і духовно”.

“Запевнив, що наша держава прагне зміцнювати православ’я в Україні та сприяти відкритому діалогу між церквами”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з Росією.

Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону РПЦ в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + eleven =

Back to top button